Vem ha inte läst Hemmingways: Den gamle och havet?. Detta var lite av dagens tema, farsgubben kommer in genom dörren, å hans blick säger: fiske, regnbåge, NU!. Aja sagt å gjort så slänger vi in grejorna i min bil, å beger oss till Äspnäs, fiskodlingen. Sommarevärmen ligger fortfarande tungt kvar, dock erbjuder sjön en lätt bris när vi kliver ur bilen, skönt!. Hunden kutar runt å stingsildarna åker på fars å mitt spö, det vakar lite på sjön men det är tveksamt om det är regnbågarna vi kommit hit för som står bakom dem. Inga napp å efter 20 minuter åker bottenmetena på istället, å en lång väntan inleds. Efter en händelselös timma så ser ja äntligen hur min spötopp böjs, skyndar dit men det är inget som sitter på, så lite modslagen sätter ja mig å avnjuter en kaffekopp.
 
Ännu mera tid passerar, det kommer en bil till å parkerar vid sidan om oss, men deras lycka är inte bättre än våran å på det har det dessutom slutat vaka. Solen börjar nu försvinna bakom kullarna på andra sidan sjön, himlen bjuder på en kavalkad av färger å man går som in i trans.Men precis när hoppet börjar överge oss så hugger det på fars spö, å en silverblank, rosémelerad regnbåge bryter med ett krafttag vattenytan. Det bjuds på en fin kamp, men far står världsvant å väntar på att fisken ska trötta ut sig själv. Till slut kommer den 1,5kilo tunga forellen upp på land, å far står nöjd å glad ( å lite retsamt ) med den i sin hand.
 
Efteråt infaller återigen lugnet dock, så det bestäms att klockan 10 gör vi kväll. Fokus går mer åt att leka med hunden å kolla ut över sjön än själva fisket, å inget nappar ändå så. klockan slår 10 å det packas ihop, sätter oss i bilen å åker hemåt, med diskussioner om nya taktiker å platser för å lura på regnbågarna som färdkost. Nåja nu kan i alla fall far fylla rökugnen, så man kan se fram emot en god middag framöver. Å med det så taggar ja till för en ny fiskedag, Stay hooked!
 
fiske,

1 kommentarer

Anonym

03 Aug 2013 16:19

Gammal är äldst även i fiske lille pöjk

Kommentera

Publiceras ej